Natuurlijke Schoonheid: Tips voor het Stylen van je Hijab en Haarverzorging

Natuurlijke Schoonheid: Tips voor het Stylen van je Hijab en Haarverzorging

Inhoudsopgave:

  1. Hoe je je Hijab kunt Stylen voor jouw Gezichtsvorm
  2. Hoe je de Juiste Hijab kiest voor jouw Huidskleur
  3. Hoe je de Beste Kleur Hijab kiest voor jouw Make-up Look
  4. 4 Hijab Accessoires die elke Hijabi Nodig heeft
  5. Een Onmisbare Hijab Haarverzorgingsroutine

Hoe je je Hijab kunt Stylen voor jouw Gezichtsvorm

Hijab voor verschillende gezichtsvormen

Bij het kiezen van de juiste hijabstijl is het belangrijk om te weten welk type gezichtsvorm je hebt. Verschillende gezichtskenmerken creëren verschillende lijnen en curves die ons gezicht zijn karakter en schoonheid geven. Door je hijab op de juiste manier te dragen, kun je de perfecte look creëren om je beste kenmerken te benadrukken.

Vierkant gezicht: Een gezicht met rechte zijden en een kaaklijn die lichtjes is afgerond met een minimale curve, wordt als een vierkant gezicht beschouwd. De breedte en hoogte van het gezicht zijn bijna gelijk, en de afstand van slaap tot slaap en van kaak tot kaak is bijna hetzelfde. De sleutel tot het behouden van balans met je hijab is om deze losjes om de zijkanten van het gezicht te dragen om de lijnen van je kaaklijn te compenseren. Draag ook zachtere en lichtere stoffen om de hoeken van je gezicht in evenwicht te brengen.

Rond gezicht: Als je een rond gezicht hebt, is het bijna alsof je een vierkant gezicht hebt, maar met zachtere hoeken. Terwijl de jukbeenderen het breedste deel van het gezicht zijn, is de kin rond en hebben de zijkanten van het gezicht lichte curves. Wanneer je je hijab draagt, laat deze dan dichter bij je gezicht vallen om rechtere randen te creëren. Wikkel hem echter niet te strak om je gezicht, want dit zal de gezichtscurves accentueren. Vermijd ook het dragen van je hijab te laag op je voorhoofd. Als je wat creatiever wilt zijn, kies dan voor hijabs met patronen en accessoires met een paar geometrische zonnebrillen.

Peervormig gezicht: Een peervormig gezicht heeft een voorhoofd dat het breedste deel van het gezicht is, terwijl de kin puntig is. Om deze gezichtsvorm in balans te brengen, wikkel je meer lagen van je hijab om de nek. Als je de voorkeur geeft aan een strakker passende hijab, kun je proberen te accessoriseren met een zware ketting of grote oorbellen (dit werkt als je je hijab in een tulbandstijl draagt).

Rechthoekig gezicht: Rechthoekige gezichten lijken op vierkante gezichten, maar zijn langer dan breed. Hoewel er een lichte curve in de kin kan zijn, zijn de breedte van de kaaklijn, wangen en voorhoofd overal hetzelfde. De sleutel tot het dragen van een hijab met dit gezichtstype is om deze ofwel laag op het voorhoofd te dragen, of om een ondermuts te dragen die net boven de wenkbrauwen past.

Diamantvormig gezicht: Diamantvormige gezichten lijken op hartvormige gezichten, behalve dat de haarlijn narrower is. Mensen met diamantvormige gezichten hebben ook hogere jukbeenderen en puntige kinnen. Opnieuw, met scherpere kenmerken, is zachtheid in texturen en laagjes van je hijab de weg te gaan. Vermijd het dragen van je hijab strak.

Ovaal gezicht: Vergelijkbaar met een rechthoekig gezicht hebben mensen met ovale gezichten meer lengte in hun gezicht dan breedte. Er zijn echter meer curves aan de zijkanten van het gezicht en de kin. Als je een ovaal gezicht hebt, kun je bijna elke hijabstijl dragen. Houd echter balans in je hijabstijl, ongeacht de manier waarop je deze wikkelt. Als je strak om het gezicht wikkelt, houd het dan losjes rond de nek.


Hoe je de Juiste Hijab kiest voor jouw Huidskleur

Hijab voor verschillende huidtinten

Het dragen van de juiste hijabkleur voor het seizoen en voor jouw huidskleur is van vitaal belang voor zowel hoe je eruitziet als hoe je je voelt. Tuesday In Love biedt een ruime selectie hijabs aan die verschillende huidtinten complementeren en geweldige cadeaus zijn voor vrienden en familie.

Hoe kies je dan de juiste hijabkleur voor jouw huidskleur? Het hangt allemaal af van of je een lichte, medium of donkere huid hebt en of je een warme of koele ondertoon hebt.

Lichte huid: Als je een lichte huid hebt met een warme ondertoon, kun je het beste gaan voor hijabs in warme kleuren zoals perzik, zalmroze, lichtbruin en beige. Deze kleuren zullen je huidskleur aanvullen en je een frisse uitstraling geven. Voor een lichte huid met een koele ondertoon, kies je voor hijabs in koele kleuren zoals lavendel, lichtblauw en zachtroze. Deze kleuren zullen je huid laten stralen.

Medium huid: Als je een medium huid hebt met een warme ondertoon, zijn aardetinten zoals olijfgroen, terracotta en goudtinten perfect voor jou. Ze zullen je huid opwarmen en je een natuurlijke gloed geven. Als je een medium huid hebt met een koele ondertoon, kun je het beste gaan voor hijabs in kleuren zoals smaragdgroen, koningsblauw en paars. Deze kleuren zullen je huid laten stralen.

Donkere huid: Als je een donkere huid hebt met een warme ondertoon, zullen rijke kleuren zoals diepbruin, kastanje, oranje en okergeel prachtig bij je staan. Deze kleuren zullen je huidskleur complimenteren en je laten stralen. Voor een donkere huid met een koele ondertoon, zijn kleuren zoals dieppaars, marineblauw en robijnrood geweldige keuzes. Ze zullen je huid laten opvallen.

Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt met de hijabkleur die je kiest. Experimenteer met verschillende kleuren om te ontdekken welke het beste bij jou passen en bij je stemming van de dag.


Hoe je de Beste Kleur Hijab kiest voor jouw Make-up Look

Hijab Wit

Hoe je de Beste Kleur Hijab kiest voor jouw Make-up Look: Met de lente om de hoek is het de perfecte tijd om je make-uptas op te frissen. Als je je hijab draagt, kun je experimenteren met tal van make-up looks. Er is niets chiquer dan je hijab kiezen om te passen bij de tinten en kleur van je make-up. We zetten een paar van onze favoriete kleuren hijabs op een rijtje met de perfecte make-up looks en de beste gelegenheden om ze te dragen.

Casual Dagelijkse Make-up: Als het gaat om je dagelijkse garderobe, zijn katoenen hijabs de favoriet van elke vrouw. Ze zijn lichtgewicht en ademend, en passen bij elke andere textuur of print die je in je outfit hebt. Onze pastelkatoenen hijabs zijn onze favoriete stijl om te mixen en matchen met natuurlijke make-up looks. Als je graag een vleugje glans op je lippen legt en je wimpers een beetje krult, dan is dit de perfecte look voor een casual dagje uit.

Glamoureuze Avond Make-up: Voor een avondje uit kun je je make-up een tandje hoger tillen met een smokey eye en een bold lip. Om je look compleet te maken, kies je voor een hijab in een diepe kleur zoals zwart, donkerrood of marineblauw. Deze kleuren stralen elegantie en glamour uit en zijn perfect voor formele evenementen of diners.

Lenteachtige Make-up: Met de lente in aantocht kun je je make-up look fris en levendig maken. Kies voor pastelkleurige oogschaduws en lippenstiften in tinten zoals perzik, mintgroen en lavendel. Combineer deze lichte make-up look met een hijab in een bijpassende pastelkleur voor een vrolijke en lenteachtige uitstraling.


4 Hijab Accessoires die elke Hijabi Nodig heeft

Hijab Grijs

Als het gaat om het dragen van hijabs, zijn er tal van accessoires die je outfit kunnen aanvullen en je look naar een hoger niveau kunnen tillen. Hier zijn vier hijab accessoires die elke hijabi nodig heeft in haar collectie.

1. Hijabspelden: Deze kleine maar essentiële accessoires kunnen je hijab op zijn plaats houden en voorkomen dat hij wegglijdt. Ze zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen, dus je kunt ze aanpassen aan je outfit of ze zelfs als decoratie gebruiken.

2. Ondermutsen: Ondermutsen zijn perfect om onder je hijab te dragen, vooral als je dunne of doorschijnende hijabs hebt. Ze zorgen voor extra dekking en helpen om je hijab op zijn plaats te houden. Ondermutsen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je ze kunt matchen met je hijab.

3. Hijabspelden: Deze kleine maar essentiële accessoires kunnen je hijab op zijn plaats houden en voorkomen dat hij wegglijdt. Ze zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen, dus je kunt ze aanpassen aan je outfit of ze zelfs als decoratie gebruiken.

4. Hijabkettingen: Hijabkettingen zijn prachtige sieraden die je kunt dragen om je hijab te versieren. Ze zijn er in verschillende ontwerpen, van eenvoudige en elegante stukken tot meer gedurfde en kleurrijke opties. Een hijabketting kan je hele look transformeren en een vleugje glamour toevoegen aan je hijab.


Een Onmisbare Hijab Haarverzorgingsroutine

Het dragen van een hijab kan een geweldige manier zijn om je modestijl uit te drukken, maar het is ook belangrijk om voor je haar te zorgen terwijl je het bedekt. Hier is een eenvoudige haarverzorgingsroutine die elke hijabi zou moeten volgen.

1. Hydrateer je haar: Omdat je haar onder de hijab zit en mogelijk minder lucht krijgt, is het belangrijk om het goed gehydrateerd te houden. Gebruik een vochtinbrengende conditioner en oliebehandelingen om je haar gezond en glanzend te houden.

2. Bescherm je haar: Draag een ondermuts onder je hijab om wrijving tussen je haar en de stof van de hijab te verminderen. Dit helpt om gespleten haarpunten en haarbreuk te voorkomen.

3. Laat je haar ademen: Wanneer je thuis bent, geef je haar dan wat vrije tijd. Laat het los en kam het voorzichtig om klitten te voorkomen. Dit helpt ook om de bloedcirculatie naar de hoofdhuid te verbeteren.

4. Regelmatig wassen: Was je haar regelmatig om vuil en olie te verwijderen. Kies voor een milde shampoo die je haar niet uitdroogt.

Met deze eenvoudige haarverzorgingsroutine kun je genieten van het dragen van je hijab en tegelijkertijd voor je haar zorgen. Het is belangrijk om je haar gezond en sterk te houden, ongeacht hoe je ervoor kiest om het te stylen.

Bedankt voor het lezen! We hopen dat deze blog je heeft geholpen bij het ontdekken van nieuwe manieren om je hijab-stijl te verbeteren en voor je haar te zorgen terwijl je deze draagt. Bij Islamica hebben we twee geweldige haarverzorgingsproducten die je kunnen helpen je haar gezond en glanzend te houden, zelfs onder je hijab:

  1. Tuesday in Love Hijab Hair Oil - Coconut & B-Complex Formula: Deze haarolie is verrijkt met kokosolie en een B-complex formule om je haar diep te hydrateren en te versterken. Het helpt gespleten haarpunten te voorkomen en geeft je haar een gezonde glans, zelfs als je het onder je hijab draagt.
  2. Tuesday in Love Organic Argan Hair Oil: Deze biologische arganolie is rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten die je haar zacht en soepel maken. Het is ideaal voor het herstellen van beschadigd haar en het voorkomen van haarbreuk, en het is geschikt voor alle haartypes.

Dus, als je op zoek bent naar hoogwaardige haarverzorgingsproducten om je haar te verwennen, probeer dan zeker deze twee producten van Tuesday in Love. Ze zijn speciaal ontworpen om je haar de liefde en zorg te geven die het verdient, zodat je kunt blijven stralen, zowel onder je hijab als daarbuiten.

Terug naar blog